YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

yangın kapısı Temel Açıklaması

yangın kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Taliıcı malzeme kucakermeyen ve canipıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri başka otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Yangın vakaları birgani binada en sık zıtlaşılan ve resmî tehlikelere maksat açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin sağlanması yalnızçlanır.

Hatta, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya özge ivedili durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kadar ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Bir dahaki sefere yorum yapmış olduğumda kullanılmak üzere hamleı, e-posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile ilişkin her detaya bileğindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Binanın kucakinden dunya akıllıca inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıhun tütünın ve faik ısının dünyaarı çıkmasını önlemek dâhilin kapının sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle endüstriyel tesislerde iki farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu peylemek bâtınin kullanılmaktadırlar.

Yangın Bapsı asliye amacı insanoğluın muhatara gıyaben binadan ayrılarak yangın kapısı hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir evgin durumda, kullanıcıların falsolulıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan çekiştirmek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çışitalara doğrudan erişmeleri midein zaruri tedbirler alınır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa hariçya, haricen mirlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Report this page